Home D-TIPS Έτσι θα αποτριχώσεις σωστά τα απόκρυφα σημεία σου

Έτσι θα αποτριχώσεις σωστά τα απόκρυφα σημεία σου

567
0

Οι περισσότεροι άνδρες πλέον περιποιούνται τη συγκεκριμένη περιοχή καθώς είναι πιο κομψό και αρέσει στις γυναίκες. Παρόλο όμως που έσπασε το συγκεκριμένο ταμπού, η πλειοψηφία απλώς τριμάρει τις τρίχες και δεν έχει ακόμη τολμήσει να χρησιμοποιήσει ξυράφι. Σε περίπτωση που θέλεις να απαλλαγείς εντελώς λοιπόν από αυτές, σου λέμε πως πρέπει να το κάνεις σωστά για να τις ξυρίσεις με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς:

Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι

Αρχικά θα πρέπει να κοντύνεις τις μακριές και σγουρές τρίχες της ηβικής περιοχής κόβοντάς τες με ένα ψαλιδάκι ώστε να μπορούν ευκολότερα στη συνέχεια να ξυριστούν. Πριν χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι, απολύμανέ το με οινόπνευμα και αυτό να το κάνεις κάθε φορά. Καλό θα ήταν επίσης το ψαλίδι να έχει μικρό μέγεθος για να το χειρίζεσαι εύκολα στην σχετικά μικρή αυτή περιοχή και να αποφεύγεις τις στραβοψαλιδιές.

Καυτό μπάνιο

Σε καμια περίπτωση μην επιχειρήσεις να ξυριστείς με στεγνό δέρμα. Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσεις το ξυράφι είναι μετά από ένα καυτό μπάνιο όπου η θερμότητα θα έχει μαλακώσει τις τρίχες και το δέρμα θα είναι καθαρό και μαλακό. Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε σαπούνι, αφρό ή τζελ ξυρίσματος ότι δηλαδή κάνεις και όταν ξυρίζεις το πρόσωπό σου για να αποφύγεις τα κοψίματα και τους ερεθισμούς.

Ξυρίσου προς τη σωστή φορά

Δεν ξέρουμε αν είσαι από αυτούς που προτιμούν το κόντρα ξύρισμα στο πρόσωπο, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως αυτή η μέθοδος εγκυμονεί κάποιους κινδύνους όπως ερεθισμούς και το να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα προκαλώντας αποστήματα καθώς δεν φυτρώνουν κανονικά προς την έξω μεριά του δέρματος. Επομένως ξύρισε τις τρίχες προς τη φυσική τους φορά και καθάριζε με νερό συχνά το ξυράφι για να μην στομώσει.

Προσοχή στους όρχεις

Και μόνο στη σκέψη ότι θα τους πονέσεις, τρέμεις και είναι απολύτως λογικό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν ασχοληθείς μαζί τους. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο μαζεύει πολλά βακτήρια, καθώς δεν αερίζεται επαρκώς και ιδρώνει, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε μολύνσεις, εάν κοπείς. Γι’ αυτούς τους λόγους, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και αργές κινήσεις. Πιάσε το ξυράφι με το καλό σου χέρι.

Ενυδατώσου

Η φαγούρα μετά το ξύρισμα είναι δεδομένη, επομένως αν θέλεις να την αποτρέψεις και να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα του δέρματός σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα με δροσιστικό άρωμα και κατά προτίμηση με αλόη. Αν λίγες μέρες μετά από το ξύρισμα παρατηρήσεις σπυράκια και έντονη φαγούρα, πιθανώς να έχει γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να προκλήθηκε θυλακίτιδα, ένα είδος φλεγμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείς ένα δερματολόγο, που θα σου συστήσει μια αντιβακτηριδιακή κρέμα για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.

Και με τις τυχόν πληγές τι γίνεται;

H αλήθεια είναι πως όσο κι αν προσέξεις πάντα υπάρχει πιθανότητα να κοπείς. Aν σου συμβεί αυτό, ξέπλυνε με ζεστό νερό, σταμάτησε την αιμορραγία με χαρτί και αποστείρωσε με οινόπνευμα. Αν το κόψιμο είναι πιο σοβαρό από αυτό και βλέπεις ότι δεν σταματά η αιμορραγία καλό θα ήταν να πας στο γιατρό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here